Sziasztok!

Egy hónapi munka után sikerült megvágni és feltölteni ezt a több mint fél órás kisfilmet.

A tavalyi körtúra során - még nem videókészítés céljából -  végigjártuk a zempléni várakat, nevezetességeket.

Boldogkővárról a szálláshely felé álltunk meg a Király-kútnál, ahol a Jeges-barlangból kiáramló hideg levegő, mint a történelem szele csapott meg minket. A várhegyekre felmászástól hullafáradtan, de elsétáltunk Konczfalváig, ahol megtaláltuk az egykori ércmosó kifolyó csatornáját, ahol a mai napig folyik ki a víz:

A hely szelleme olyan szinten megérintett, elhatároztuk hogy ide még visszatérünk. A filmezés ötlete idén márciusban pattant ki, majd a két gondolat összeért és megszerveztük a videós túrát.

2020. június 5: Reggel beültünk a kocsiba, majd irány az M7, ahol ijesztő hangok jöttek a jobb első futómű felől. Pánik, autóspihenő, aláfekvés... Majd Tavitündérnek feltűnt hogy egy faágat húzunk végig a kocsi alatt :)

(...)

Rengeteg időbe telt az utómunka, de talán megérte.

A film úgy gondoljuk, átadja a hely hangulatát. Az egyetlen amit nem tudtunk érzékeltetni, az maga a levegő, ami bent a bányában évszázadok óta áramlik a táró bejárata és az aknák között. Nehezen tudom leírni, de úgy éreztem, mintha a táró kapuján egy időgépbe belépve a középkori Magyarországon lennék. Úgy gondolom, ha van mire büszkének lennünk, az ezeréves magyar bányászat egyike lehet ezeknek!

Bányarém